Helma

Waarom
Door het werken in goede agile teams ben ik een betere tester geworden in teams die ook beter werden.
Dit komt niet automatisch omdat ik met scrum werkte, maar omdat ik samen met teams de agile mindset ontwikkelt heb en vertrouwen kreeg van het management. Een high performance team word je niet vanzelf. Hier is inzet, samenwerking, nieuwsgierigheid, een open cultuur en humor voor nodig. Als je de goede ingrediënten hebt, dan geeft dit motivatie en voldoening.
Ik gun dit alle teams die elke dag intensief samenwerken.

Ik wil graag mijn agile kennis en kunde overbrengen om anderen meer werkplezier te geven en beter te laten worden in hun vak.

Hoe
Ik ga ICT teams en andere teams die intensief samenwerken helpen om (beter) agile te werken. Dit doe ik door maatwerk training te geven over agile en scrum of de agile methode die goed bij het team en het bedrijf past. Een agile team kan optimaal werken in een bedrijf dat doordrongen is van de agile mindset. Dit is de reden dat ik alle lagen van het bedrijf meeneem in de transitie naar agile.

Omdat mijn specialismes testen, proces- en kwaliteit management zijn, consulteer ik in het implementeren van kwaliteit van de software of de infrastructuur in het ontwikkelproces. Door een combinatie van toepassen van learnings in soft-skills én nieuwe technologieën op dit gebied, moet kwaliteit een continue onderdeel worden in het proces. Op deze manier is jouw bedrijf op elk moment klaar voor die belangrijke audit en kunnen je ontwikkelingen met gepaste snelheid door blijven gaan.

Om mensen enthousiast te maken en houden voor agility geef ik workshops of organiseer events om op een leuke manier met agility bezig te zijn. Je kunt denken aan een workshop agility&sports of aan een open space met jouw bedrijf of meerdere bedrijven samen. Gedreven door de vraag van bedrijven zullen er meer workshops of events volgen.

“People are what make companies agile, not approaches, methodologies or tools.”
― Pedro Gaspar Fernandes (rebel)

Wat
Ik doe allerlei agile activiteiten, van workshops tot mezelf laten inspireren door anderen. Lees gerust mijn blog eens door, wellicht kom je zelf op leuke ideeën voor vergaderen nieuwe stijl of een workshop voor jou en je collega’s.

Curriculum Future