Agility & Sports

Bij het consultancy bedrijf Innspire worden regelmatig informatiedagen over de harde en zachte kant van Agile georganiseerd. Dit gaat in het bijzonder over wat Agile kan doen voor de kwaliteit van software. De harde kant zijn bijvoorbeeld mooie geïntegreerde oplossingen voor test tooling. De zachte kant is bijvoorbeeld het gebruik van geweldloze communicatie.
Tijdens zo’n bijeenkomst hadden we het erover dat je bewust of onbewust de agile mindset toepast op bijvoorbeeld sporten en sport coaching

In mijn geval is dat het coachen van het handbalteam van mijn dochter geweest. Vaak zijn die meiden met stickers in de weer zijn geweest om vragen te beantwoorden ‘wat vind ik zo leuk aan handbal’, ‘wanneer heb ik een leuke wedstrijd gehad’, ‘wat wil ik graag leren dit seizoen’, ‘wie zorgt ervoor dat je op tijd bent’. Ze hebben met behulp van een Trello bord, op 11- en 12 jarige leeftijd hun eigen toernooi naar Duitsland georganiseerd.

Zo kwam het idee van een workshop agility & sport. Gewoon, voor de lol, om van elkaar te leren en elkaar te Innspireren.

Nou ja, voor de lol. Naast de workshops voor het handbalteam en tijdens mijn loopbaan voor collega’s, had ik nog nooit een workshop voor een groep agile coaches gegeven. Dus licht gespannen, maar met erg mooi weer en op een erg mooie plek in Utrecht, Fort aan de Klomp, begon ik met de workshop.
Het eindresultaat was een mooi Manifesto voor sport voor de Innspire club en een hele mooie lijst met mooie feedback voor mijn toekomstige workshops en trainingen. De feedback was mooi verdeeld over positieve dingen, de inhoud van de workshop, de organisatie van de workshop en de uitstraling van mij als facilitator. Dit was erg gaaf

Ik heb ondertussen mijn workshop verbeterd en de tips en tops rustig verwerkt. Dus als je zin hebt om ook zo’n workshop te doen. Kom maar op!!